Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!



 Συσπείρωση, γιατί είμαστε ένα σχήμα που απευθύνεται στον κοινωνικό χώρο του ΠΑ.ΠΕΙ. με σκοπό να συσπειρώσει το κινηματικό δυναμικό του φοιτητικού συλλόγου μέσα από  ένα ανοιχτό μοντέλο πολιτικής λειτουργίας που εμπλέκει τις φοιτητικές μάζες στην παραγωγή της πολιτικής γραμμής. Επειδή ακριβώς κάθε κοινωνικός χώρος έχει τις ιδιαιτερότητες του, εμείς ως Σ.Α.Φ.  παλεύουμε στη βάση των ειδικών αντιφάσεων που ξεδιπλώνονται στην σχολή, εκφράζοντας μέσα από τη συλλογική ριζοσπαστική δράση τα συμφέροντα και τις ανάγκες του φοιτητικού σώματος.
 Αριστερών, γιατί παλεύουμε για τη δημιουργία ενός μαζικού φοιτητικού κινήματος που μπορεί να αποτελέσει πυροδότη ευρύτερων λαϊκών αντιστάσεων μέσα από ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες. Με γενικές συνελεύσεις που λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά, με καταλήψεις και με διαδηλώσεις, κόντρα στη λογική του ατομικού δρόμου και των ατομικών πρακτικών. Διαχωριζόμαστε από την αριστερά της απλής διαμαρτυρίας και παλεύουμε για μια άλλη αριστερά, η οποία μέσα από ένα μάχιμο και ριζοσπαστικό κίνημα θα εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και άρσης λαϊκών κεκτημένων.
Φοιτητών, γιατί αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρθηκε, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των φοιτητών ανά κοινωνικό χώρο παλεύουμε για την άμεση και υλική υπεράσπισή τους στο επίπεδο της σχολής. Επειδή βέβαια δε ζούμε σε μια γυάλα και όλα πηγάζουν από ευρύτερες διεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας, απαραίτητη είναι  και η παρέμβαση σε γενικότερα ζητήματα, αντιλαμβανόμενοι  τους φοιτητές  ως μελλοντικούς εργαζόμενους.
     Ε.Α.Α.Κ. :. Γιατί είναι ανεξάρτητη από το κράτος ,το καθηγητικό κατεστημένο και τους μηχανισμούς ενσωμάτωσης και είναι  αυτοτελή καθώς διατηρούν την ανεξαρτησία  των πολιτικών τους διαδικασιών, της παρέμβασης και του πολιτικού τους στίγματος, χωρίς την επιβολή ενός κομματικού φορέα. Γιατί είναι ένα μόρφωμα που αποτελείται από το άθροισμα του συνόλου των σχημάτων ανά κοινωνικούς χώρους και συντονίζεται μέσα από πανελλαδικές διαδικασίες. Διαδικασίες όπου στόχος είναι ένας γόνιμος πολιτικός διάλογος μεταξύ των σχημάτων στη βάση των συμπερασμάτων που εξάγονται μέσα στην καθημερινή πολιτική διαπάλη και παρέμβαση εντός των συλλόγων. Ως Ε.Α.Α.Κ. δεν είμαστε ούτε η νεολαία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις σχολές, ούτε όμως απλώς ριζοσπαστικοί πυρήνες διεκδίκησης στα στενά όρια μιας σχολής. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τους όρους ανά φοιτητικό σύλλογο για την ενοποίηση της πάλης της νεολαίας ώστε τελικά η νεολαία να αποτελεί έναν παράγοντα διεμβολισμού του κεντρικού πολιτικού σκηνικού, κοινωνική κατηγορία που επάγει αστάθεια στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τις πολιτικές και κοινωνικές τους συμμαχίες.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για το κίνημα και  την αριστερά. Έχουμε το ιστορικό καθήκον να συμβάλλουμε στο να παίξει η νεολαία ένα κομβικό ρόλο στην ιστορία, αυτό του πυροδότη λαϊκών αγώνων.  Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δώσουμε τη μάχη του φοιτητικού κινήματος με αποφασιστικότητα. Με την πολιτική κληρονομιά της νεολαίας από τη Μεταπολίτευση και ύστερα και την αμφισβήτηση της επίσημης πολιτικής και του δρόμου της υποταγής, οι μεγάλοι αγώνες της δεκαετίας του 80΄και του 90΄, το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007, η έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008 μας διδάσκουν και στο σήμερα.  Σήμερα παρά ποτέ, καλούμαστε να επιλέξουμε ποιο δρόμο θα τραβήξουμε. Ας είναι αυτός της νίκης, της ρήξης και των ανυποχώρητων αγώνων που πάντοτε προχωρούν την άμαξα της ιστορίας ένα βήμα παραπέρα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου